Studenții USM vor avea ocazia să facă stagii de practică în cadrul administrației publice a municipiului Chișinău

Universitatea de Stat din Moldova (USM) și Primăria municipiului Chișinău au semnat un Acord de colaborare privind schimbul de experienţă în domeniul administraţiei publice locale, precum şi organizarea şi desfăşurarea stagiului de practică a studenţilor/masteranzilor USM în cadrul subdiviziunilor structurale ale autorităţilor administraţiei publice a municipiului Chişinău.

Documentul a fost semnat la 9 decembrie, de către rectorul USM, Igor Șarov și primarul general al mun. Chișinău, Ion Ceban.

Astfel, conform Acordului, primăria Chișinău va organiza stagiul de practică pentru 100 de studenţi/masteranzi ai Universității de Stat din Moldova, în cadrul subdiviziunilor structurale ale autorităţilor administraţiei publice municipale, conform termenelor stabilite în programele de învăţământ.

De asemenea, studenților USM le va fi acordată asistenţa metodologică în realizarea programelor şi planurilor calendaristice ale practicii, dar și le va fi asigurat accesul la literatura de specialitate disponibilă, documentele şi materialele privind activitatea subdiviziunilor structurale ale autorităţilor administraţiei publice municipale etc.

Acordul mai prevede și schimbul de experiență academică în domeniul administrației publice locale, prin organizarea în comun a conferinţelor ştiinţifico-practice.

Igor ȘarovIon CebanPrimăria ChișinăuUSM
Comments (0)
Add Comment