SUA alocă încă aproape două trilioane de dolari pentru relansarea economică

Este o victorie istorică pentru președintele Joe Biden, care salută adoptarea colosalului său plan de stimulare economică, un succes politic major la 50 de zile de la sosirea sa la Casa Albă.

Valoarea acestui plan este uluitoare, aproape două trilioane de dolar, echivalentul PIB-ului unei țări precum Italia. Joe Biden trebuie să meargă în fața americanilor pentru a justifica această aprobare.

Și totuși, este bine acum că americanii afectați puternic de pandemia de coronavirus au nevoie de ajutor și Joe Biden știe.

„Totul despre salvarea SUA răspunde unei nevoi reale, inclusiv investițiile pentru finanțarea întregului nostru efort de vaccinare. Mai multe vaccinuri, mai multe vaccinări și mai multe locuri de vaccinare. Milioane de americani vor fi testați, inclusiv acasă. Școlile vor avea în curând fonduri și resurse pentru a redeschide în siguranță, iar acesta este un imperativ național”.

Acest plan alocă 126 de miliarde de dolari școlilor, de la grădiniță la liceu, pentru a sprijini redeschiderea lor în ciuda pandemiei, precum și 350 de miliarde în favoarea statelor și a comunităților locale.

Vor fi cheltuite 15 miliarde de dolari pentru imunizare, 50 de miliarde de dolari pentru testare și urmărire și 10 miliarde de dolari pentru producerea de vaccinuri.

Comments (0)
Add Comment