SUA explorează posibilitatea de a desfășura câteva mii de soldați, precum și nave și avioane, la aliații NATO din Europa de Est

SUA explorează posibilitatea de a desfășura câteva mii de soldați, precum și nave și avioane, la aliații NATO din Europa de Est. Acest lucru este relatat de mass-media americană pe fondul temerilor care circulă în Occident cu privire la o posibilă invazie rusă a Ucrainei.

O mișcare pe care președintele Joe Biden a agreat-o cu partenerii europeni în timpul unei conferințe video. Acesta a coincis cu anunțul începerii exercițiilor NATO la scară largă în Marea Mediterană, cu participarea portavionului emblematic „Harry Truman”.

Rusia, la rândul ei, pregătește sau desfășoară deja exerciții în mai multe zone – în Belarus, Marea Baltică și Atlantic. Federația Rusă a informat Dublinul despre intenția sa de a efectua manevre în Marea Irlandei și a primit un răspuns că acest lucru este legal, dar nedorit.

Vorbim despre solicitarea Moscovei de garanții legale de la NATO privind neextinderea către țările vecine cu Rusia, inclusiv Ucraina. În republica însăși, care se află în epicentrul crizei, președintele Zelenski îndeamnă populația să nu intre în panică, susținând că situația este sub control.

Comments (0)
Add Comment