Sud-vestul Japoniei, lovit de ploi abundente și vânturi foarte puternice

Sud-vestul Japoniei a fost lovit joi de ploi abundente și vânturi foarte puternice, în timp ce taifunul Shanshan a atins prefectura Kagoshima, întrerupând alimentarea cu energie electrică pentru peste un sfert de milion de gospodării și rănind zeci de persoane.

Taifunul, clasificat drept „puternic”, cu rafale de până la 216 km pe oră, a atins joi dimineață țărmul în apropierea orașului Satsumasendai, situat în sud-vestul insulei Kyushu din țară, a anunțat agenția meteorologică.

Autoritățile au avertizat că furtuna ar putea fi una dintre cele mai puternice care au lovit vreodată regiunea, iar guvernele locale au emis ordine de evacuare pentru milioane de locuitori din mai multe prefecturi.

O persoană este dată dispărută și 39 de persoane sunt rănite în prefecturile Kagoshima și Miyazaki. Companiile aeriene, inclusiv ANA Holdings și Japan Airlines, au anunțat anularea a peste 600 de zboruri interne. Serviciile feroviare au fost suspendate în multe zone din Kyushu.

Taifunul Shanshan este cel mai recent sistem meteorologic dur care a lovit Japonia, după taifunul Ampil, care a dus, de asemenea, la pene de curent și evacuări, la începutul acestei luni.

AmpilJaponiataifun
Comments (0)
Add Comment