Sudul Californiei se confruntă cu mari incendii de vegetație

Mai mult de 35 000 de structuri sunt amenințate de un incendiu de vegetație la poalele unei păduri naționale la est de Los Angeles. Așa-numitul Line Fire a ars necontrolat duminică de-a lungul marginii pădurii naționale San Bernardino, la aproximativ 65 de mile est de Los Angeles.

Până duminică după-amiază, incendiul carbonizase aproximativ 27 de mile pătrate de iarbă și chaparral. Cauza este în curs de investigare.

Joseph Escobedo a declarat că familia sa locuiește în Angelus Oaks de aproximativ trei ani și nu a fost niciodată nevoită să evacueze din cauza unui incendiu de vegetație. Familia sa, cu trei copii mici, se număra printre puținele persoane care nu au părăsit zona până duminică după-amiază.

Joseph Escobedo, rezident: „Avem o mică problemă chiar acum. Avem un incendiu mare care se apropie. Știi, ne facem bagajele chiar acum. Orășelul nostru… aproape toată lumea a plecat deja. Am muncit atât de mult pentru a obține acest lucru, pentru a obține această casă. Și doar gândul de a ne întoarce la nimic, știi tu, e, știi tu, totul în ruine, știi tu. Dar, cum am spus, face parte din viață. Și, știi tu, ne vom obișnui cu situația.”

Incendiul a ars atât de tare sâmbătă încât și-a creat propriul sistem meteorologic care a putut genera fulgere și rafale de vânt. Peste 600 de pompieri se luptau cu focul și cel puțin trei au fost răniți.

Temperaturile de după-amiază din zonă au urcat simțitor.

Californiaincendii
Comments (0)
Add Comment