Surpriză în alegerile din Germania. Un partid de extremă dreaptă a câștigat alegerile regionale

Succesul partidului Alternativa pentru Germania în două alegeri de stat a exercitat noi presiuni asupra guvernului fracționat al cancelarului Olaf Scholz și a lăsat luni principalul partid de opoziție al țării în fața unor contorsiuni politice pentru a găsi o modalitate de a guverna o pereche de regiuni estice fără a implica partidul de extremă dreapta.

Alternativa pentru Germania, sau AfD, a devenit duminică, în Turingia, primul partid de extremă dreapta care a câștigat alegerile de stat în Germania de după cel de-al Doilea Război Mondial, sub conducerea uneia dintre cele mai dure figuri de dreapta ale sale, Björn Höcke. În Saxonia învecinată, partidul s-a clasat la mică distanță de Uniunea Creștin-Democrată, partid conservator, care conduce opoziția națională.

Alegătorii au pedepsit cele trei partide din coaliția guvernamentală a lui Scholz, care au obținut mult sub 15% din voturi.

„Groaznic, un partid (AfD) care este cu siguranță extremist de dreapta nu ar trebui să obțină majoritatea sau aproape majoritatea în ambele state. Mi se pare de necrezut”.

„Foarte bine, ei (AfD) o merită. La fel și ceilalți (guvernul). Dacă nu pot face politică și nu pot ajunge la oameni, atunci este vina lor și asta este ceea ce se întâmplă. Toate cele bune”.

Un nou partid fondat de un proeminent om de stânga a fost al doilea mare câștigător de duminică – și va fi probabil necesar pentru a forma guverne de stat, deoarece nimeni nu este pregătit să guverneze cu AfD.

Forța AfD în est a împins alte partide în coaliții neconvenționale încă din 2016, dar rezultatele de duminică au dus acest lucru la un nou nivel.

AlegeriGermania
Comments (0)
Add Comment