Sute de persoane s-au adunat în sudul Bosniei pentru o slujbă funerară în memoria celor 19 victime ale inundațiilor și alunecărilor de teren

Sute de persoane s-au adunat marți în sudul Bosniei pentru o slujbă funerară în memoria celor 19 victime ale inundațiilor și alunecărilor de teren care au lovit țara la începutul lunii octombrie. Ploile torențiale și vânturile au lovit patru municipalități din centrul și sudul Bosniei la începutul zilei de 4 octombrie, luând oamenii prin surprindere.

Zone întregi au fost izolate din cauza inundațiilor care au măturat drumuri și poduri, iar cel puțin 26 de persoane au fost declarate moarte. Autoritățile caută încă o persoană dispărută.

Oamenii din Donja Jablanica au spus că au auzit un tunet înainte ca grămezi de pietre, noroi și apă să se prăbușească peste sat. Multe case au fost complet demolate, iar unele familii și-au pierdut majoritatea membrilor.

Enes Dzino, rudă a 9 victime ale inundațiilor: „Nora mea a supraviețuit și copilul ei, toți ceilalți au murit, o familie, nouă. Unchiul ei din altă casă, nimeni nu a supraviețuit. Este foarte greu, foarte greu să suporți toate astea, îmi pot doar imagina cum se simte nora mea. Când pierzi o întreagă familie și tot ce aveai într-o singură secundă”.

„A fost o ploaie puternică, alunecarea de teren a distrus totul în calea sa. A pătruns în case , a distrus case. Și în a mea. Am scăpat în pod, apoi eu, soția mea și vecinii noștri am înotat până la moschee, pe acoperișul moscheii și acolo ne-au găsit salvatorii și ne-au salvat.”

Vecinii Bosniei și țările Uniunii Europene au trimis ajutoare.

BosniaFuneraliiInundații
Comments (0)
Add Comment