Taifunul Gaemi a făcut ravagii în Filipine, iar acum a ajuns în Taiwan

Partea exterioară a taifunului Gaemi a adus ploi abundente în cea mai mare parte a Taiwanului. Ambarcațiunile de pescuit au fost rechemate în port pe o mare agitată, în timp ce călătorii se grăbeau să se îmbarce în zborurile de peste mări înainte de sosirea furtunii, pe fondul numeroaselor anulări.

„Sunt foarte nervos. Niciun taifun nu a aterizat aici în ultimii opt ani. Așa că, am venit repede să-mi leg barca. Acest taifun va ateriza în Yilan, sunt foarte îngrijorat.”

„Sunt puțin îngrijorat. Am venit să leg barca pentru că mareea mi-a mutat barca, așa că trebuie să o leg din nou.”

Miercuri dimineață, taifunul se afla la est de Taiwan, deplasându-se cu 13 kilometri pe oră, cu viteze maxime susținute ale vântului de 162 de kilometri pe oră, cu rafale de 198 de kilometri pe oră, a anunțat Administrația meteorologică centrală.

În capitala Taipei, au căzut ploi abundente, dar vânturile puternice nu au ajuns încă.

Gaemi, care a fost numită Carina în Filipine, nu a ajuns pe uscat în arhipelag, dar a intensificat ploile musonice sezoniere.

Ploile au declanșat zeci de alunecări de teren și inundații în cinci zile, omorând 12 persoane și provocând strămutarea a 600 000 de persoane, dintre care 35 000 au mers în adăposturi de urgență, a declarat agenția filipineză de atenuare a riscurilor de dezastre.

GaemipescuittaifunTaiwan
Comments (0)
Add Comment