Taifunul Yagi a ajuns și în Tailanda. Cel puțin două persoane au fost ucise

Cel puțin două persoane au fost ucise și sute au rămas blocate în Tailanda după ce ploile abundente s-au abătut asupra a două provincii nordice, umflând râurile, inundând localități și declanșând alunecări de teren, au anunțat autoritățile.

În districtul Mai Sai din provincia vecină Chiang Rai, care se învecinează cu Myanmar, bărcile pneumatice nu au putut ajunge în unele zone inundate unde sute de persoane au rămas blocate și așteaptă ajutor.

„Apele au inundat podul din districtul Mae Sai și au intrat în sat. Unii pereți s-au prăbușit, unele case sunt inundate până la nivelul gâtului, iar unele case cu două etaje sunt aproape scufundate. Oamenii au fost nevoiți să scape pe acoperișuri. Nivelul apei continuă să crească. Aceasta este o priveliște nemaivăzută în ultimele trei decenii”.

Vremea nefavorabilă, care vine în urma taifunului Yagi – cea mai puternică furtună din Asia din acest an, a afectat aproximativ 9 000 de gospodării din Thailanda.

Un rezident din orașul principal Mae Sai, care are o populație de peste 28 000 de locuitori, a declarat că grupul lor de trei persoane a fost prins la etajul al doilea al unei clădiri, după ce apa în creștere a scufundat nivelul inferior.

taifunTailandaYagi
Comments (0)
Add Comment