Taifunul „Yagi” face ravagii în nordul Vietnamului

Un pod de oțel aglomerat peste Râul Roșu, în provincia Phu Tho din nordul Vietnamului, s-a prăbușit luni dimineață în urma unui weekend de ploi abundente și vânt adus de taifunul Yagi, a raportat mass-media de stat citând oficialii locali care au declarat că trei persoane au fost salvate. Nu au fost raportate încă victime.

Bilanțul total al deceselor cauzate de Yagi, care a lovit țara sâmbătă, a crescut la 21 în cursul weekendului, în timp ce cel puțin 299 de persoane au fost rănite, a declarat mass-media de stat.

Cel mai puternic taifun care a lovit Vietnamul în ultimele decenii, agenția meteorologică a țării l-a retrogradat duminică pe Yagi în depresiune tropicală, dar a avertizat că ar putea urma ploi torențiale, care ar putea declanșa inundații și alunecări de teren.

O alunecare de teren cauzată de ploile abundente a ucis șase persoane, inclusiv un copil, și a rănit alte nouă duminică la prânz în orașul Sa Pa, o bază populară de drumeții cunoscută pentru câmpurile sale de orez în terase și munți.

Taifunul a afectat, de asemenea, terenuri agricole vitale, aproape 116 192 de hectare unde se cultivă în principal orez. Lucrătorii municipali, împreună cu armata și forțele de poliție, erau încă ocupați luni dimineață în Hanoi cu curățarea copacilor dezrădăcinați, a panourilor publicitare căzute și a stâlpilor de electricitate doborâți.

taifunVietnamYagi
Comments (0)
Add Comment