Tarlev: „Avem sute de dovezi că alegerile au fost fraudate, iar procesul electoral a fost falsificat”

Candidatul la prezidențiale din partea Partidului „Viitorul Moldovei”, Vasile Tarlev, a venit cu acuzații în adresa CEC, precum că au fraudat alegerile, dar și că au încercat să-l saboteze în această campanie electorală. Mai mult, Tarlev cere demisia componenței integrale a Comisiei Electorale Centrale și renumărarea voturilor.

VASILE TARLEV, candidatul la prezidențiale din partea Partidului „Viitorul Moldovei”: „Noi, astăzi, lansăm ideea, inițiativa, unde CEC-ul și cerem CEC-ul în componență integrală de a-și da demisia pentru a fi renumărarea urgentă u tuturor buletinelor de vot atât la alegerile președintelui, cât și a referendumului, văzând cum a fost tras de urechi.”

El acuză guvernarea că ar fi utilizat resursele administrative pentru a falsifica voturile, iar CEC-ul – pentru că nu ar fi creat „condiții egale pentru toți candidații” și pentru că ar fi participat la fraudarea alegerilor.

VASILE TARLEV, candidatul la prezidențiale din partea Partidului „Viitorul Moldovei”: „Avem sute de dovezi după primul tur că alegerile au fost fraudate și procesul electoral a fost falsificat. În special de structurile CEC-ului, de unele structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, ale Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Sănătății și, în special, Ministerului Educației.”

Tarlev nu a specificat în cadrul conferinței de presă pe cine va susține în turul II. El a spus că va veni în timpul apropiat cu un anunț în acest sens. Amintim că, la alegerile prezidențiale, organizate pe 20 octombrie, Vasile Tarlev, fost prim-ministru în perioada Comuniștilor, a acumulat 3,22 la sută sau puțin peste 49 de mii de voturi.

Alegerifraudăprezidențialevot
Comments (0)
Add Comment