Tehnică agricolă și modernizarea Bibliotecii Naționale

Tehnică agricolă și modernizarea Bibliotecii Naționale. Acestea sunt acordurile pe care le-a încheiat guvernul de la Chișinău cu cel al Japoniei, în urma unor discuții prelungite pe care le-au avut cele două părți. Primul acord, anunțat și anterior, se referă la un credit de aproape 19 milioane de dolari la cumpărarea de tehnică agricolă necesară pentru antreprenorii care au avut de suferit de pe urma pandemiei. Creditul ar urma să fie întors în următorii 40 de ani.

„Împrumutul vine într-o perioadă foarte dificilă pentru agricultorii moldoveni și constituie un beneficiu real în achiziționarea tehnicii agricole și a echipamentului agricol. Avem certitudinea că acest credit va duce la creșterea producției alimentare, dar și la stabilizarea economiei țării”.

Al doilea proiect se referă la crearea unui Centru Național de Digitalizare, care ar urma să fie creat pe lângă Biblioteca Națională în viitorul apropiat. 400.000 de dolari va investi guvernul japonez.

„Dorim să contribuim la prezervarea patrimoniului cultural al Republicii Moldova, care este atât de bogat”.

Până acum, Japonia a oferit Moldovei asistență suplimentară pentru combaterea epidemiei sub forma unui grant în valoare de un milion dolari SUA și 12.000 de pastile pentru tratarea simptomelor de Covid-19.

Comments (0)
Add Comment