Terenul fostului Stadion Republican ar urma să ajungă oficial în posesia Ambasadei Statelor Unite ale Americii

Terenul fostului Stadion Republican ar urma să ajungă oficial în posesia Ambasadei Statelor Unite ale Americii, care intenționează să își construiască pe acest teritoriu un sediu nou.

Agenția Proprietății Publice a inițiat procedura de vânzare a celor circa 5 hectare de pământ ale fostului stadion. Terenul va trece, astfel, din proprietate publică în proprietate privată, transmite Tv8.md.

Guvernul Republicii Moldova și SUA vor încheia un „Memorandum de înțelegere”. De cealaltă parte, APP urmează să determine valoarea terenului de proprietate a statului, dar și să instituie un grup de lucru care să aprobe mărimea prețului lotului de pământ.

Totodată, potrivit documentului, SUA vor solicita, iar Guvernul Republicii Moldova va depune toate eforturile de a facilita aprobarea în scris de la Primăria municipiului Chișinău și alte autorități corespunzătoare, în decursul a 12 luni, după semnarea prezentului Memorandum ca SUA să poată finanța și construi drumuri de acces și benzi de circulație asociate de întoarcere de-a lungul tuturor celor patru granițe ale terenului și să poată menține acces bidirecțional de pe teren spre cele patru străzi.

Comments (0)
Add Comment