Toți cei cu stagiu complet de muncă, de la 1 octombrie, vor primi minim 2000 de lei pensie

Pensia minimă în Moldova va fi majorată din 1 octombrie. Premierul Natalia Gavrilița dă asigurări că circa 183 mii de pensionari cu stagiu complet de cotizare vor primi minim 2 mii lei, iar cele cu stagiu de muncă incomplet vor primi un adaos de 398 lei. Mai multe detalii au fost oferite astăzi în cadrul unei conferințe de presă.

Gavrilița spune că este cea mai mare creștere de pensii din țara noastră. În această săptămână vor fi aprobate ultimele decizii, iar printre beneficiari se numără 183 de mii de pensionari care primeau mai puțin de 2.000 de lei lunar.

 (Natalia Gavrilița, prim-ministru)

„Este vorba despre cea mai mare creștere de pensii din istoria țării. Vă dau câteva detalii. Toți cei cu stagiu de muncă complet, de la 1 octombrie, vor primi pensie de cel puțin 2.000 de lei. Este vorba de 183 mii de pensionari cu stagiu de cotizare care primeau mai puțin de 2.000 de lei pe lună. Creșterea pensiei reprezintă în medie 366 de lei”.

Majorările vor fi resimțite și de cei cu stagiu incomplet de cotizare. Și în acest caz urmează să fie majorate sumele lunare, iar creșterea este, în medie, de 398 de lei pentru fiecare lună. Pe lângă asta,  84 de mii de beneficiari de alocații sociale vor beneficia de o creștere a alocației în medie cu 450 de lei.

Totodată, Guvernul informează că, paralel, de la 1 octombrie, vor fi indexate toate pensiile cu 3,86%, așa cum fusese prevăzut încă la începutul acestui an.

Comments (0)
Add Comment