Tranzacții ilegale de triliarde de dolari

Cinci bănci globale au apărut cu precădere în documente, printre care și JP Morgan sunt suspectate de comiterea spălării banilor şi a altor infracţiuni. În total, un rapoart al unei instituții financiare arată că fişierele conţineau informaţii despre tranzacţii în valoare de peste 2 trilioane de dolari între 1999 şi 2017, care au fost semnalate de instituţiile financiare ca fiind suspecte.

Pe scurt, băncile au mutat deseori fonduri pentru companii care erau înregistrate în paradisuri fiscale, cum ar fi Insulele Virgine Britanice şi nu cunoşteau proprietarul final al contului. Personalul marilor bănci a folosit adesea căutările Google pentru a afla cine se află în spatele tranzacţiilor mari. Printre tipurile de tranzacţii evidenţiate de raport au fost fonduri procesate pentru persoane şi companii potenţial corupte din Venezuela, Ucraina şi Malaezia, bani dintr-o schemă Ponzi şi bani erau legaţi de un miliardar ucrainean.

Impactul criminalităţii financiare este resimţit dincolo de sectorul financiar și reprezintă ameninţări grave pentru societate în ansamblu, au conchis autorii studiului.

Comments (0)
Add Comment