Trei permise de conducere falsificate, depistate de vameși la trecerea frontierei de stat

Permise de conducere falsificate au fost ridicate, pe parcursul zilei de 11 septembrie 2022, de la trei șoferi – un conațional și doi cetățeni ai Ucrainei. Au consemnat incidentele polițiștii de frontieră din punctele de trecere Tudora, Cahul și Giurgiulești-Galați. 

Astfel, la PTF Tudora pentru formalitățile de intrare în Moldova s-a prezentat cetățeanul ucrainean de 50 de ani, la volanul autoturismului personal de model Chevrolet Lacetti. Printre documentele înmânate la controlul de frontieră a fost și permisul de conducere, care s-a dovedit a fi fantezist (inexistent). În declarații, cetățenul a spus că și l-a cumpărat cu 1 850 de grivne ucrainene, de la persoană identificată pe rețelele de socializare. Mai mult că acesta școala auto nu a frecventat. Șoferului i-a fost refuzată intrarea în Moldova.

În alt caz, înregistrat la PTF Giurgiulești-Galați, de asemenea este documentat cetățean al Ucrainei, fiind șofer de camion. Bărbatul de 46 de ani s-a prezentat la ieșirea din Moldova. În timpul verificării actelor de călătorie, inspectorul de la linie a depistat că permisul de conducere, care ar fi emis de autoritățile competente ale Ucrainei, indică semne clare de falsificare, fapt confirmat în urma verificării cu tehnica specială. La audieri, șoferul a susținut că permisul ar fi fost perfectat pe cale legală, la Nicolaev, încă din anul 2018. În fapt, persoana a fost înlăturată de la conducerea mijlocului de transport, continuându-și călătoria în calitate de pasager.

Un șofer moldovean încheie șirul ilegalităților.  În PTF Cahul,  locuitorul raionului Călărași, în vârstă de 33 de ani, se afla la volanul unui BMW, cu numere de înmatriculare bulgărești. În cadrul verificării actelor prezentate, polițiștii de frontieră au depistat că permisul de conducere moldovenesc semnala indici de  falsificare. La cele depistate, conaționalul a declarat că a obținut actul anul trecut, în timp ce se afla la muncă în Rusia. Ar fi oferit pentru el – 150 de euro, iar intermediarul ar fi fost identificat pe rețelele de socializare și l-a asigurat de legalitatea acestuia.

În repercusiune, pe numele celor trei șoferi au fost întocmite procese-verbale de audiere și constatare a ilegalității, actele fiind ridicate, urmând a fi supuse expertizei judiciare. Cercetările pe cazurile date continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în acte oficiale.

Poliția de Frontieră
Comments (0)
Add Comment