Ucrainenii se pregătesc tot mai serios pentru un eventual atac al Rusiei

„Nimeni nu vrea un conflict, și mai puțin Rusia”, a declarat sub-secretarul de stat american pentru afaceri politice, Victoria Nuland, după prima rundă de consultări ruso-americane privind garanțiile de securitate.

Cu toate acestea, pentru rezerviștii ucraineni, amenințarea din Rusia este destul de reală și, în opinia lor, este mai bine să se pregătească pentru aceasta.

 (Rezervist ucrainean)

„Important este să ne apărăm: războiul durează de 8 ani. Cred că toată lumea ar trebui să poată ține în mână cel puțin un tip de armă. Țările NATO nu vor lupta pentru noi. Acest lucru este deja clar. Deci, totul se rezumă la faptul dacă ucrainenii sunt gata să se apere?”

În același timp, în capitala Kiev sunt reparate vechi adăposturi anti-bombe. Sunt aproximativ cinci mii dintre ele, situate sub diferite clădiri și la stații de metrou. Au fost construite în timpul Războiului Rece pentru a se adăposti de un posibil atac dinspre vest.

Acum sunt instruiți pentru a proteja locuitorii locali de o posibilă amenințare din direcția opusă. Țările occidentale au declarat în repetate rânduri că Rusia plănuiește o invazie a Ucrainei, ceea ce Kremlinul neagă vehement.

Comments (0)
Add Comment