UE se pregătește să nu recunoască alegerile parlamentare din Rusia

Deputații europeni au aprobat o rezoluție prin care se solicită țărilor UE să fie pregătite să nu recunoască rezultatele alegerilor din Rusia – dacă sunt considerate necinstite și nedemocratice.

Documentul conține, de asemenea, recomandări pentru ca autoritățile UE să își reconsidere atitudinea față de Rusia: să se opună „politicii agresive de la Moscova” și în același timp – să pregătească terenul pentru cooperarea cu „noua țară democratică”.

Primele secţii de votare s-au deschis încă de ieri în Extremul Orient rus, în cadrul alegerilor legislative pentru Duma de Stat, care au loc timp de trei zile. La acest scrutin au fost excluşi numeroși opozanţi ai Kremlinului, iar companiile digitale sunt presate să blocheze aplicațiile folosite de susținătorii lui Alexei Navalnîi.

225 de deputați care candidează pentru un loc în Duma de Stat, camera inferioară a legislativului Federației Ruse, vor fi aleşi în baza listelor de partid, iar restul prin vot uninominal.

Scrutinul electoral este considerat foarte important, pentru că este pentru prima dată când opoziția are șansa să pună probleme serioase partidului președintelui Vladimir Putin, Rusia Unită, chiar dacă acesta din urmă pleacă cu prima șansă în a obține majoritatea mandatelor.

Comments (0)
Add Comment