ULTIMA ORĂ/ Cancelaria de Stat a notificat în instanțele de judecată cele 6 PUZ-uri votate de Consiliul Municipal Chișinău, anunță Andrei Spînu

Cancelaria de Stat a notificat în instanțele de judecată cele 6 Planuri Urbanistice Zonale (PUZ) votate de Consiliul Municipal Chișinău. Anunțul în acest sens a fost făcut de ministrul Infrastructurii, vicepremierul Andrei Spînu, într-o postare pe o rețea de socializare.
Potrivit oficialului, niciunul dintre aceste PUZ-uri nu ar fi avut aviz general pozitiv de la ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova.
„Noi nu putem admite astfel de proiecte care sunt împotriva oamenilor. De exemplu, unul din aceste PUZ-uri e pentru 4522 de apartamente într-o zonă fără școală și grădiniță, nu mai vorbesc de ambuteiajele care se vor crea”, a scris Andrei Spînu.
În context, vicepremierul a făcut un apel către companiile de construcție și autoritățile publice locale să respecte toate procedurile, atunci când implementează proiecte.
„Trebuie să construim cu respect față de oameni, natură şi monumente istorice. În acest sens, Agenția pentru Supraveghere Tehnică / Агентство по техническому надзору, în 2022, nu a aprobat darea în exploatare a mai multor blocuri, care erau construite cu abateri. Susținem dezvoltarea orașului, dar nu cu încălcări de legislație.
Mă bucur că în instituțiile statului încă sunt funcționari care lucrează în interesul cetățenilor și nu pot admite astfel de încălcări. Nici nu vreau să mă gândesc în ce aglomerație de clădiri se poate transforma Chișinăul, dacă se continuă cu aprobarea unor astfel de PUZ-uri”, a conchis Andrei Spînu.
Andrei SpînuCMCPrimăria ChișinăuPUZ-uri
Comments (0)
Add Comment