ULTIMA ORĂ/ Natalia Gavrilița a anunțat că-și depune demisia

Premierul țării, Natalia Gavrilița a anunțat că după un an și jumătate, Guvernul condus de aceasta își depune demisia. Acest fapt a fost anunțat în cadrul unei conferințe de presă.

Astfel, odată cu ea demisionează tot executivul.

În cadrul conferinței, Natalia Gavrilița a declarat că pleacă din fruntea Guvernului, având însă regretul că Executivul nu a primit în Republica Moldova sprijinul pe care l-a meritat.

„Plec de la conducerea Guvernului cu sentimentul datoriei împlinite și cu inima împăcată. M-am implicat plenar în această misiune deloc ușoară care mi-a fost încredințată de președinta Maia Sandu și de colegii de partid. Vă îndemn să rămânem uniți și solidari și să transformăm Moldova într-o țară de care noi și copiii noștri să fim mândri. O țară europeană, cu o democrație și valori de neclintit, cu economie puternică, infrastructură dezvoltată, o țară în care drepturile și libertățile fiecărui cetățean să fie respectate”, a declarat Natalia Gavrilița.

Sunt mândră de activitatea mea și a întregului Cabinet de miniștri și am speranța că tot ceea ce am început va continua, a conchis Natalia Gavrilița.

Imediat, după anunțul Nataliei Gavrilița, președintele țării Maia Sandu, printr-o postare pe Facebook, a anunțat că, urmând procedurile legale, va avea consultări cu fracțiunile parlamentare, iar, ulterior, va desemna un candidat la funcția de prim-ministru al Moldovei.

„Îi mulțumesc mult pentru sacrificiul și eforturile enorme de a conduce țara într-o perioadă cu atâtea crize. În pofida unor provocări fără precedent, țara a fost guvernată responsabil, cu multă atenție și muncă dedicată. Avem stabilitate, pace și dezvoltare – acolo unde alții doreau război și faliment. Mulțumim mult, Natalia!”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Și ex-ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, a venit cu o reacție la anunțul premierului Natalia Gavrilița, care a spus că își dă demisia din funcție.

„Natalia Gavrilița, mulțumesc! Într-un an și jumătatea am văzut de toate, le-am trăit pe toate și le-am depășit pe toate. Sunt sigur că țara și-a recâștigat viitorul tocmai în această perioadă. Crizele ne-au făcut mai puternici și mai determinați să luptăm pentru viitorul nostru european”, a menționat Andrei Spînu.

Precizăm că, Guvernul condus de Natalia Gavrilița a fost învestit în data de 6 august 2021. De la începutul mandatului au fost schimbați cinci miniștri și vicepremieri.

Guvernul PASNatalia Gavrilița
Comments (0)
Add Comment