ULTIMA ORĂ/ Președinția dezminte autenticitatea declarațiilor atribuite șefei statului, Maia Sandu: Este o manipulare de tip deep fake

Administrația Prezidențială a venit cu o reacție după apariția unei secvențe video pe canalele de Telegram rusești și pro-rusești din Moldova, cu participarea Președintei țării, Maia Sandu, unde se insistă că aceasta ar fi spus că Republica Moldova s-ar pregăti de o mobilizare militară. 

Mai exact, Administrația Prezidențială anunță că dezminte autenticitatea declarațiilor atribuite Președintei Maia Sandu într-o pretinsă discuție purtată de Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, cu Prim-ministrul Ucrainei, Denîs Șmîhal.

Potrivit Președinției, înregistrarea video este o tentativă de implicare a Președintei Maia Sandu într-o manipulare de tip deep fake.

„Declarațiile prezentate în această falsificare nu corespund realității, fiind un trucaj prin montare de imagini și sunet”, se mai arată în nota emisă de Președinție.

Amintim că, Ministerul Apărării a anunțat anterior că informația apărută recent în sursele mass-media din Federația Rusă, precum că șefa statului, Maia Sandu, se pregătește să anunțe mobilizare militară în toată țara, este falsă.

Detalii aici.

Maia SanduPreședinția
Comments (0)
Add Comment