Un atac israelian a lovit duminică școala Abu Ariban din tabăra de refugiați Nuseirat. Sunt înregistrate victime

Un atac israelian a lovit duminică școala Abu Ariban din tabăra de refugiați Nuseirat, omorând peste o duzină de persoane și rănind cel puțin alte 14. Școala a fost adăpost pentru palestinienii strămutați în războiul în curs. Vă avertizăm că urmează imagini care vă pot afecta emotional.

Potrivit numărătorii făcute de un jurnalist de la Associated Press la două spitale din centrul Gaza, spitalul Al-Awdah a primit 12 cadavre, în timp ce spitalul Martirilor Aqsa a primit două cadavre și peste 15 răniți, printre care și copii.

„Cel care merge la școală pentru că vrea să se ascundă de moarte. El nu va rezista. Noi nu vrem nimic. Vrem doar să fim în siguranță, dar acum nici școala, nici casa, nici alt loc nu sunt în siguranță. Ei țintesc totul”.

Într-o declarație, armata israeliană a afirmat că a lovit „teroriști” care acționau în zona unei școli administrate de agenția ONU pentru refugiații palestinieni.

Aceasta vine la o zi după ce cel puțin 90 de persoane au fost ucise și cel puțin alte 300 au fost rănite într-o lovitură aeriană israeliană masivă în sudul Fâșiei Gaza, potrivit oficialilor locali din domeniul sănătății.

Lovitura a fost una dintre cele mai mortale din războiul de nouă luni declanșat de atacul Hamas din 7 octombrie asupra sudului Israelului, care a ucis aproximativ 1 200 de persoane, majoritatea civili, și a luat mai mult de 200 de ostatici.

Peste 38 400 de persoane din Gaza au fost ucise în ofensivele terestre și bombardamentele israeliene de atunci, potrivit Ministerului Sănătății din teritoriu. Ministerul nu face distincție între combatanți și civili în numărătoarea sa.

Abu AribanNuseiratvictime
Comments (0)
Add Comment