Un cetățean al Ucrainei și altul al Republicii Sudan, descoperiți la trecerea frontierei cu documente false

Un cetățean al Ucrainei și altul al Republicii Sudan au fost descoperiți la trecerea frontierei de stat cu documente falsificate. Ambii străini au recunoscut că și-au cumpărat actele cu pricina.

Cetățeanul ucrainean de 29 de ani s-a prezentat pe sensul de ieșire din Republica Moldova. Din spusele sale intenționa să ajungă la Iași, România. În cadrul procedurilor de control al actelor de călătorie, din cercetările primare polițiștii de frontieră au stabilit că permisul de conducere ucrainean și certificatul de competență profesională a conducătorului auto , care ar fi eliberat de autoritățile moldovene, nu corespund unor documente autentice. Verificarea minuțioasă a confirmat bănuiala angajatului Poliției de Frontieră, fiind identificate semne vădite de falsificare. În declarații, străinul nu a ascuns faptul că și-a procurat aceste documente, oferind pentru ele – 400 de dolari.

În celălalt caz, pe direcția intrare în Republica Moldova s-a prezentat un cetățean al Republicii Sudan de 22 de ani, în calitate de pasager într-un autocar de rută ocazională „Odessa-Chișinău”. Conform analizei de risc, persoana a fost supusă unui control suplimentar. În rezultat, polițiștii de frontieră au depistat în geanta de mână un permis de conducere fantezist (nerecunoscut de niciun stat). Străinul a declarat că actul l-a procurat în Ucraina, contra sumei de 150 de dolari.

În continuare cazurile sunt cercetate de către polițiștii de frontieră, actele falsificate fiind ridicate și urmează să fie supuse expertizei.

Frontiera de statPoliția de FrontierăRepublica SudanUcraina
Comments (0)
Add Comment