Un depozit de deșeuri din capitala Ugandei s-a prăbușit. 21 de persoane au murit

Un vast depozit de deșeuri din capitala Ugandei – Kampala, s-a prăbușit, ucigând cel puțin 21 de persoane. Poliția locală precizează că doi dintre cei decedați erau copii. Potrivit datelor preliminare, prăbușirea a fost declanșată de ploile abundente.

Patrick Onyango, purtător de cuvânt al poliției metropolitane din Kampala: „Până în prezent, am recuperat 21 de cadavre, care includ femei, copii și bărbați. Toate au fost duse la morga orașului pentru autopsie și, ulterior, vom preda cadavrele familiilor pentru o înmormântare decentă.”

Purtătorul de cuvânt al poliției metropolitane din Kampala, Patrick Onyango, a mai precizat că numărul victimelor poate fi mult mai mare.

Patrick Onyango, purtător de cuvânt al poliției metropolitane din Kampala: „Încercăm în continuare să luăm legătura cu autoritățile locale, care ne oferă diferite cifre, dar, în ceea ce privește securitatea, am însărcinat echipa noastră să se implice cu familiile care și-au pierdut persoanele dragi și, de asemenea, să implice comunitatea locală și liderii locali și poate să obțină date de la Biroul de Statistică din Uganda pentru a obține numărul real de persoane care au fost acolo.”

Potrivit autorităților, depozitul de deșeuri se află într-o zonă săracă a orașului. Acolo se adună femei și copii care adună deșeuri de plastic pentru a obține venituri, iar unele case au fost construite chiar în apropierea depozitului.

Patrick Onyango, purtător de cuvânt al poliției metropolitane din Kampala: „Există familii care se află într-o zonă predispusă la risc, pe care am evaluat-o. Acele familii, temporar, le-am cerut să își părăsească locuințele și să meargă la un adăpost temporar care a fost înființat de Crucea Roșie din Uganda și de Biroul Primului Ministru.”

Președintele ugandez Yoweri Museveni a ordonat o anchetă asupra incidentului.

depozit de deșeurideșeurimorțirănițiUganda
Comments (0)
Add Comment