Un lot de transportoare blindate de tip „Piranha”, donate Armatei Naționale

Armata Națională a Moldovei a recepționat astăzi un lot de transportoare blindate „Piranha” din partea Guvernului Republicii Federale Germania. În cadrul ceremoniei de recepționare, însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Germaniei în Moldova a declarat că celelalte transportatoare vor ajunge săptămânile viitoare.

„Aceasta livrare, ca parte a inițiativei de modernizare a Guvernului Federal German, îmbunătățește capacitatea apărării a Republicii Moldova și capacitățile acesteia de a participa în misiunile internaționale pentru menținerea păcii.”, a menționat Ulrich Kinne.

La rândul său, ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi a adus mulțumiri reprezentanților Republicii Federale Germane, pentru contribuția la modernizarea armatei naționale.

„Vreau să menționez că aceste transportatoare blindate, deja sunt repartizate pentru dotarea batalionului 22 de menținere a păcii. Acelui batalion care este prezent în toate misiunile internaționale la care participăm noi, actualmente, peste hotare.”, a spus Anatolie Nosatîi.

De asemenea, oficialul a adăugat că echipamentele donate vor permite instruirea calitativă a militarilor, în procesul de pregătire pentru detașare, cât și pentru îndeplinirea misiunilor pe teritoriul Moldovei.

Potrivit ministerului Apărării, tehnica este recepționată în contextul realizării obiectivului de modernizare a capabilităților Armatei Naționale și în baza aranjamentului semnat între Ministerul Apărării și partea germană în luna octombrie 2021.

Anatolie NosatâiArmata NaționalăGermania
Comments (0)
Add Comment