Un zbor direct Chișinău-Atena ar urma să fie lansat anul viitor

Un zbor direct Chișinău-Atena ar urma să fie lansat în 2024 – au convenit președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și premierul grec, Kyriákos Mitsotákis, în cadrul unei întrevederi la Atena, scrie IPN.

Președintele Maia Sandu a precizat că Republica Moldova este interesată de o colaborare și mai strânsă în mai multe domenii cu Republica Elenă. „În cadrul discuției, am convenit să facem tot posibilul pentru a deschide o cursă directă de zbor între capitalele noastre, la începutul anului viitor. Am discutat cu prim-ministrul Mitsotákis despre cooperarea economică și atragerea investițiilor elene, inclusiv în contextul procesului de reconstrucție a orașelor din sudul Ucrainei”, a precizat șefa statului.

Maia Sandu a apreciat decizia autorităților elene de a deschide o ambasadă la Chișinău și l-a invitat pe prim-ministrul grec să viziteze Republica Moldova. Șefa statului le-a mulțumit partenerilor greci pentru că susțin aderarea Moldovei la UE. Potrivit oficialului, discuția organizată ieri de premierul elen cu țările din Balcanii de vest, Ucraina, și Moldova – state care aspiră să devină membre ale UE, este un semnal pozitiv că Moldova are prieteni puternici în Uniunea Europeană care sunt alături în parcursul european al țării.

Președintele a reamintit că, în această primăvară, Energocom a semnat un acord de cooperare cu operatorul elen DEPA și, ulterior, un contract de procurare a gazelor naturale, precizând că diversificarea surselor de aprovizionare cu gaze naturale este elementul cheie pentru asigurarea securității energetice a Republicii Moldova.

Maia Sandu a efectuat o vizită în capitala Greciei pentru a participa la reuniunea oficialilor statelor Balcanilor de vest, Bulgariei, Croației, României, Ucrainei și liderilor Uniunii Europene.

Comments (0)
Add Comment