Untilă răspunde acuzațiilor: „Sunt ținta unor atacuri mediatice”

A venit și replica! Directorul general al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică, Veaceslav Untilă, declară că este ținta un atac mediatic. Acesta se referă la o emisiune de la TV8, unde este acuzat c-ar fi implicat în mai multe afaceri ilegale.

El spune că atacurile întreprinse în ultima perioadă în adresa sa, da şi a colegilor săi de la ANRE pe linie politică au trecut într-o nouă fază – denigrarea prin intermediul mass-media.

Acesta declară că informaţiile răspândite în articolul nominalizat sunt eronate, nu corespund realităţii.

El regretă că un post de televiziune şi o emisiune pe care a apreciat-o până recent a ajuns să facă astfel de jocuri murdare. Or, chiar şi pentru un simplu telespectator este evident caracterul tendenţios, lipsa de probe şi interpretările eronate ce s-au făcut în cadrul acestei emisiuni, spune Veaceslav Untilă.

Veaceslav Untilă spune că emisiunea s-a făcut fără o documentare suficientă, în mod eronat a fost relatat despre faptul c-ar avea atribuţie la zeci de terenuri din capitală, sugerându-se că în jurul acestora ar exista diverse scheme ilegale.

Untilă declară că unica companie pe care o deţine familia sa, pe toată durata activităţii sale, a avut venituri de opt milioane lei. Iar aceste venituri au fost obţinute legal şi declarate la stat, în modul corespunzător.

El neagă și faptul c-ar avea vreo tangență cu terenurile despre care se vorbea în emisiune nici eș și nici compania familie sale nu are treabă cu respectivele terenuri, declară șeful de la ANRE.

Veaceslav Untilă afirmă că nu va tolera minciunile ce au fost spuse despre sine şi va folosi toate căile legale pentru a-și apăra onoarea, demnitatea și reputația profesională lezate prin răspândirea relatărilor false cu privire la fapte, a judecăţilor de valoare fără substrat factologic suficient.

În acest sens, el va iniția o acțiune împotriva celor care îl denigrează prin „fabricarea” unei emisiuni și promovarea continuă a aberațiilor din ea, mai declară directorul general al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică, Veaceslav Untilă.

Comments (0)
Add Comment