Ursula von der Leyen: Lucrăm pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și președinta Republicii Moldova, Maia Sandu s-au întâlnit, miercuri, la Adunarea Generală a ONU. Comisia Europeană lucrează pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, susține Ursula von der Leyen, scrie stirileprotv.ro.

De asemenea, președinta CE a mai afirmat că Uniunea susține eforturile Republicii Moldova de a face față impactului războiului Rusiei.

„Susținem pe deplin eforturile Republicii Moldova de a face față impactului războiului Rusiei, cu finanțare și asistență tehnică pentru economia și securitatea energetică a acesteia. De asemenea, lucrăm pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană și salut eforturile de reformă depuse”, este mesajul transmis de Ursula von der Leyen pe Twitter.

Ulterior și Maia Sandu a venit cu un mesaj pe pagina sa Twitter despre întâlnirea cu Ursula von der Leyen.

„Am discutat despre securitatea din regiunea noastră, criza energetică, agenda noastră de reforme și modalități de a asigura măsuri suplimentare de sprijin pentru Republica Moldova”, a scris Maia Sandu.

Amintim că, în urmă cu o săptămână, Ursula von der Leyen a declarat, în Parlamentul European, că Uniunea Europeană „nu este întreagă” atât timp cât Ucraina, Republica Moldova, Georgia şi ţările din Balcanii de Vest nu devin membre.

De precizat că, Republica Moldova, Ucraina, Albania, Macedonia de Nord, Muntenegru și Serbia sunt, în prezent ţări candidate la aderarea la UE.

Maia SanduUniunea EuropeanăUrsula von der Leyen
Comments (0)
Add Comment