Usatîi ar urma să fie primul în buletinul de vot

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, ar putea fi primul în buletinul de vot la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie. Acesta va fi urmat de liderul Platformei DA, Andrei Năstase. Ordinea a fost stabilită în urma tragerii la sorți, după ce ambii au depus astăzi la Comisia Electorală Centrală listele cu semnăturile susținătorilor lor.

În cazul în care listele cu semnături vor fi validate de CEC, cei doi vor fi primii concurenți înregistrați de Comisie în cursa pentru prezidențiale.

Tot astăzi, Violeta Ivanov, desemnată de Partidul „Șor și independenții Ion Costaș și Constantin Oboroc au depus documentele pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă.

Alegerile prezidențiale urmează să aibă loc pe 1 noiembrie 2020. Din 1 septembrie, pot fi depuse actele pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă pentru candidații la funcția de președinte. Acestea urmează să aibă între 25 și 100 de membri care vor colecta semnături în susținerea candidatului la alegerile prezidențiale.

Potrivit Codului Electoral, este nevoie de „semnăturile a cel puţin 15.000 și nu mai mult de 25.000 de alegători din cel puţin jumătate din numărul unităţilor administrativ-teritoriale de nivelul doi țării.

Comments (0)
Add Comment