UTA Găgăuzia continuă să sfideze deciziile autorităților de la Chișinău. Șeful IGP: „Vor primi amenzi”

„Toate persoanele vor cădea sub incidența răspunderii contravenționale” a asigurat conducerea Inspectoratului General de Poliție, Viorel Cernăuțeanu, în contextul în care deputații Adunării Populare a UTA Găgăuziei au adoptat o lege prin care permit utilizarea panglicii Sf. Gheorghe pe teritoriul regiunii, inițiativă deja semnată de bașcana Irina Vlah, deși Parlamentul de la Chișinău a aprobat interzicerea „simbolurilor agresiunii militare în țară”.

UTA Găgăuzia continuă să sfideze deciziile autorităților de la Chișinău. Legea adoptată săptămâna trecută de Adunarea Populară din Comrat cu privire la simbolurile Victoriei, care permite confecționarea și purtarea panglicii „Sfântul Gheorghe”, a fost semnată și de bașkanul Irina Vlah.

În condițiile date, este oficial ca pe teritoriul Găgăuziei să fie permisă fabricarea, depozitarea și purtarea în mod liber a simbolurilor Marii Victorii din 9 mai 1945 – panglicile Sfântului Gheorghe și steagurile roșii al Victoriei”.

Cu toate acestea, amintim că decizia Adunării Populare a Găgăuziei, potrivit ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, conține toate aparențele unui act ilegal, oficialul, declarând, în acest sens, pe 29 aprilie, că actul urmează a fi supus controlului de legalitate prin intermediul oficiului teritorial al Cancelariei de Stat.

Și asta în condițiile în care, în Moldova, Legea care prevede interzicerea panglicii „Sfântului Gheorghe” a intrat deja în vigoare, documentul aprobat de majoritatea Parlamentară fiind publicat vinerea trecută și în Monitorul Oficial.

Comments (0)
Add Comment