Vicepreședinte PAS: Ne dorim ca negocierile de aderare la UE să înceapă în acest an

Negocierile de aderare la Uniunea Europeană ar putea începe chiar în acest an. O spune vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi, potrivit căruia ședința Consiliului de Asociere UE-Republica Moldova este un bun prilej pentru partenerii europeni de a evalua starea lucrurilor din Republica Moldova, dar și de a stabili noi priorități. 

Astăzi, la Bruxelles, are loc la cea de-a 7-a reuniune a Consiliului de Asociere UE – Republica Moldova. În premieră, Republica Moldova este prezentă la acest eveniment din postura de stat candidat la aderarea la Uniunea Europeană.

„Consiliul de Asociere este un moment extrem de important, în care țara candidată Republica Moldova și Uniunea Europeană pun cap la cap reușitele și carențele. Ne dorim ca realizările pe care le avem în ultimul an, dar și planurile pe care le avem pentru 2023 să fie evaluate cât mai bine de partenerii noștri europeni, astfel încât negocierile de aderare să se înceapă în acest an”, a spus Mihai Popșoi în cadrul unei emisiuni de la ProTV.

Reuniunea Consiliului de Asociere UE – Republica Moldova are loc astăzi, 7 februarie, la Bruxelles și este prezidată de premierul Natalia Gavriliţa și de Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Josep Borrell, vicepreședinte al Comisiei Europene.

BruxellesMihai PopșoiPASUniunea Europeană
Comments (0)
Add Comment