Vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi, în apărarea lui Saakașvili: „Cerem eliberarea imediată a acestuia”

„Bunul nostru prieten Mihail Saakașvili are nevoie urgentă de spitalizare după ce a intrat în greva foamei, fiind deținut intr-o închisoare din Georgia. Cerem eliberarea lui Mihail Saakașvili și spitalizarea într-un spital civil”, scrie vicepreședintele Parlamentului și, totodată, vicepreședintele PAS, Mihai Popșoi, într-un mesaj de susținere a lui Saakașvili, reținut în Georgia, țara sa de baștină.

Starea fostului președinte georgian Mihail Saakașvili se deteriorează, dar refuză să fie internat într-un spital de închisoare. Acest lucru a fost raportat de Ombudsmanul Radei Supreme a Ucrainei. L-a vizitat pe Saakashvili în închisoarea din orașul Rustavi.

Politicianul, care a locuit în Ucraina în ultimii ani, s-a întors în Georgia pe 1 octombrie înainte de alegerile locale, în care a făcut apel la concetăţeni să susţină opoziţia. Și a fost arestat. Saakashvili a intrat în greva foamei, în închisoare.

Fostul președinte a fost pomenit la un miting la Tbilisi organizat de partidul de guvernământ Visul Georgian. Vorbitorii au spus că țara nu ar trebui să revină la conducerea partidului Mișcarea Națională Unită fondată de Saakașvili și au cerut să voteze candidații săi. Pe 30 octombrie va avea loc al doilea tur al alegerilor pentru primari în cinci orașe din Georgia.

Comments (0)
Add Comment