Victoria Furtună, înregistrată oficial în calitate de candidată la funcția de președinte

Victoria Furtună, fost procuror anticorupție și care a anunțat că va candida independent, a fost înregistrată oficial în calitate de candidată la funcția de președinte. O decizie în acest sens a fost luată cu puțin timp în urmă de către Comisia Electorală Centrală.

Fostul procuror anticorupție, Victoria Furtună, s-a înscris n cursa prezidențială în calitate de candidat independent în luna iulie. Anuțul a fost făcut într-o postare video filmată la Tiraspol, în fața monumentului unui comandant militar rus. Aceasta a promis o viață mai bună tuturor cetățenilor, iar la finalul discursului a eliberat un porumbel pe care îl ținea în mâini.

Reamintim că fostul procuror anticorupție a demisionat cu scandal în luna martie, după ce a declarat că i s-a îngrădit accesul la secretul de stat, în încercarea de a investiga pretinse abuzuri ale SIS și CNA în raport cu judecătorii ce nu pot fi controlați de guvernare. Alegerile pentru funcția de președinte și referendumul constituțional pentru integrarea europeană a Republicii Moldova vor avea loc în aceeași zi – la 20 octombrie.

Comments (0)
Add Comment