VIDEO/ 1.500 de tineri vor fi încorporați în Armata Națională, în perioada aprilie–iulie 2023

Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi încorporarea cetățenilor în serviciul militar în termen şi cu termen redus în perioada aprilie–iulie 2023.

Potrivit hotărârii guvernului, pentru perioada aprilie-iulie 2023, până la 1.500 de tineri vor fi încorporați pentru serviciului militar în termen în Armata Națională, în timp ce pentru serviciului militar cu termen redus, vor fi încorporați până la zece recruți.

În cadrul ședinței, ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi a ținut să sublinieze că este activitate care are loc în mod tradițional, de două ori pe an și nu are nicio legătură cu războiul din Ucraina.

„Încorporarea propriu-zis a cetățenilor în serviciul militar în termen, se efectuează în fiecare an, de două ori pe an, în perioada aprilie-iulie și concomitent, octombrie-ianuarie”, a spus Anatolie Nosatîi.

La rândul său, premierul Dorin Recean a făcut apel la comunicare deschisă.

Vă rog să comunicați deschis, că altfel patrioții, în ghilimele, își fac griji”, a replicat Dorin Recean.

La finele lunii trecute, ministerul Apărării anunța că în perioada aprilie-septembrie, rezerviștii Forțelor Armate vor participa la exerciții ce vor fi organizate la centrele de instruire ale Armatei Naționale.

La exerciții vor participa rezerviștii din rezerva Forțelor Armate, care vor fi chemați printr-un ordin de chemare, eliberate de centrele militare teritoriale municipale.

Anatolie NosatâiArmata NaționalăDorin Recean
Comments (0)
Add Comment