VIDEO/ Andrei Năstase și colegii săi din CMC anunță că-l acționează în judecată pe Dinu Plîngău: „Frumoasa poveste a Platformei DA s-a terminat”

Președintele-fondator al Platformei DA, Andrei Năstase, susține că reprezentanții Platformei în Consiliul Municipal Chișinău au votat în favoarea PUZ-urilor, având la bază expertiza necesară și-l amenință cu judecata pe actualul președinte al formațiunii, Dinu Plîngău, de la care va cere despăgubiri.

În cadrul unei conferințe de presă susținută în incinta Primăriei Chișinău, Andrei Năstase, alături de colegii săi din cadrul fracțiunii Platformei DA din CMC, a declarat că sunt supuși unui linșaj mediatic, iar în spatele acuzațiilor ar sta actualul ministru al Infrastructurii, Andrei Spînu, fostul viceprimar Victor Chironda, cât și președintele Platformei DA, Dinu Plîngău.

„Plan Urbanistic Zonal, care înseamnă proiect de dezvoltare elaborat prin munca a zeci de experți, profesioniști, arhitecți, urbaniști, juriști care și-au pus semnăturile pe aceste documente, și-au asumat responsabilitatea juridică personală și colectivă, niște nedesăvârșiți din nou reclamă corupție, din nou pun etichete, din nou calomniază și toarnă zoi. Dacă totul este corupție, așa cum spune Spânu, Plîngău și Chironda, demis de șeful său Ion Ceban pentru incompetență, și întreaga propagandă a guvernării, toți cei implicați în acest proces, 32 de oameni executivi, experți, arhitecți etc și cu alți 30 și ceva de consilieri fac parte dintr-un grup organizat care acționează în detrimentul cetățenilor și al orașului?”, se întreabă Andrei Năstase.

Consilierul municipal a făcut apel, de asemenea, către toate instituțiile abilitate cu competențe de control să evalueze cele șase proiecte urbanistice zonale contestate pentru a oferi o expertiză autentică și profesionistă.

Totodată, Năstase a anunțat că va ataca în judecată actualului președinte al formațiuni, Dinu Plîngău pentru că acesta ar fi insinuat că aleșii locali sunt corupți.

„Ieșirea recentă a noului președinte al Platformei DA demonstrează că ratingul politic este singurul interes pe care îl are. Întrebarea la care ar trebui să răspundă: cui servesc aceste atacuri periodice?(…) La comanda cui sunt atacat personal chiar și atunci când altele îmi sunt preocupările decât cele politice (familie, școală, apărarea drepturilor colective și individuale ale oamenilor)? ”, a mai menționat Andrei Năstase.

De asemenea, Năstase și-a anunțat demisia din Platforma DA împreună cu membrii fracțiunii DA, nouă la număr, din Consiliul Municipal Chișinău. Consilierul municipal a mai spus că și-a întrerupt o vizită în străinătate pentru ca să vină și să ofere detalii la acest subiect, afirmând că toate acuzațiile sunt niște „teme false de anticorupție”.

„Ne înaintăm demisiile din Platforma DA. Forma de agregare a acestui partid a ajuns astăzi extrem de incomodă pentru foarte mulți membri și simpatizanți din diasporă și din toată țara, inclusiv pentru noi, cei prezenți astăzi în fața dumneavoastră, aleși în Consiliul Municipal pentru a face bine orașului, nu politică moldovenească tradițională, nu sluj la guvernarea centrală sau locală”, a adăugat consilierul municipal.

În aceeași ordine de idei, Năstase spune că va cere în instanța de judecată daune președintelui Platformei DA, Dinu Plîngău, iar acestea vor fi donate ulterior unor grădinițe și creșe din suburbiile Chișinăului.
„Frumoasa poveste a Platformei DA s-a terminat, din păcate, deoarece victoriile noastre răsunătoare au deranjat și din acel moment toate tunurile incompetenților – interne și externe – au fost puse pe oamenii cinstiți și curajoși ai Platformei, care contează cu adevărat!”, a conchis Andrei Năstase.
Anterior, Biroul Politic Național al Partidului Platforma DA a decis retragerea sprijinului politic Fracțiunii Platforma DA din CMC. Decizia a fost luată în contextul în care Consiliul Municipal Chișinău a votat două din șase Planuri Urbanistice Zonale (PUZ-uri).
Andrei NăstaseDinu PlîngăuPlatforma DA în CMC
Comments (0)
Add Comment