VIDEO/ AUR cere scoaterea interdicției de intrare în țara noastră a deputatului român, George Simion

Mai mulți membri ai Partidului AUR au protestat astăzi la Președinție și au cerut scoaterea interdicției de intrare în țara noastră a deputatului român, George Simion. Ei avertizează cu „proteste masive”, dacă interdicția nu va fi scoasa până la 27 martie, când e marcată unirea Basarabiei cu România.

„Dacă vremurile bune nu ne-aud, vom fi nevoiți să continuăm ceea ce am început la SIS. Dacă aceștia nu-și vor anula aplicarea interdicției pentru George Simion, vom face publice interceptări video și audio cu ofițerii de la SIS, care se întâlnesc în taină cu ofițerii altor servicii de informații”, a menționat Bilețchi.

În 2018, după o acțiune de protest unionistă, George Simion a fost expulzat din Republica Moldova, fiind declarat persoană indezirabilă pe teritoriul Republicii Moldova pentru o perioadă de cinci ani.

George Simion a încercat ulterior să intre pe teritoriul R. Moldova, însă accesul i-a fost interzis. În 2019, mai mulți susținători ai săi au ceru Ministerului Afacerilor Interne să îi scoată interdicția aplicată în 2018, însă Biroul Migrație și Azil declara că decizia poate fi anulată doar în instanța de judecată.

Comments (0)
Add Comment