Video// Babuc: „Arena Chișinău nu a fost deschisă nici până acum pentru că, în 2019, PD a plecat de la guvernare”

Monica Babuc, fost ministru al Culturii, Educației și Cercetării în perioada guvernării PD, actual candidat al formațiunii la alegerile din 11 iulie, spune că Arena Chișinău nu a fost dată în exploatare nici până astăzi pentru că PD a fost înlăturat de la putere în iunie, 2019. Declarațiile au fost făcute aseară, în cadrul dezbaterilor electorale de la TV8.

„Noi am plecat de la guvernare în iunie, 2019, și numai din acest considerent chestia asta nu s-a întâmplat. Am văzut că actorii politici, de la ex-președinele Dodon și până la ex-prim-ministrul Chicu, au vizitat și au fost extrem de entuziasmați de arenă și ceea ce au văzut acolo, dar, probabil, din considerente politice, deschiderea Arenei se tergiversează deja de doi ani și noi pierdem cu toții, și comunitatea olimpică, și societatea din Republica Moldova”, a declarat Babuc.

Până acum au fost achitate 13,18 milioane de euro, iar pentru finalizarea proiectului mai sunt necesari 31,35 milioane de euroAstfel, acum, costurile sunt estimate la circa 44,53 milioane de euro sau circa 950 milioane lei, deși inițial erau prevăzute 43 de milioane de euro,

Comments (0)
Add Comment