VIDEO/ Cea mai mare Unitate de Primiri Urgențe din țară, inaugurată la Chișinău

Pas important pentru medicina de la noi. La Chișinău a fost inaugurată cea mai mare Unitate de Primiri Urgențe din Moldova, departament modern, dotat cu echipamente medicale de ultimă generație.

Prezentă la eveniment, președinta țării, Maia Sandu a declarat că pacienții ajunși aici trebuie să fie siguri, de acum încolo, că viața lor va fi salvată.

„Nimeni nu își dorește să ajungă la Spitalul de Urgențe, dar odată ajuns aici își pune toate speranțele că viața îi va fi salvată, că sănătatea îi va fi protejată. Crearea condițiilor bune de muncă este un element extrem de important pentru ca să creștem calitatea serviciilor medicale”, a spus Maia Sandu.

La rândul său, liderul de proiect, Dan Paul Iamandi a spus sigur că acest proiect a reușit.

„Întotdeauna când începem un astfel de proiect ne punem niște întrebări, vom reuși sau nu vom reuși? Astăzi, vă recunosc, am intrat în această încăpere și am privit în ochi medicii și asistenții și văzându-le mulțumirea mi-am dat seama că aici s-a reușit, iar pentru asta suntem mulțumiți și vă mulțumim”, a menționat Dan Paul Iamandi.

Cu o suprafață de circa două mii de metri pătrați și construită conform standardelor internaționale, Unitatea de Primiri Urgente va permite acordarea asistenței în cazul urgențelor medico-chirurgicale, în funcție de gravitatea stării pacienților. De asemenea, Unitatea dispune de un tomograf computerizat performant, unicul de acest fel din țară, care permite stabilirea rapidă și cu precizie înaltă a diagnosticului.

Lucrările de construcție au costat peste 49 de milioane de lei, dintre care 34 de milioane au fost alocate de Ministerul Sănătății, iar restul banilor – de Uniunea Europeană.

ChișinăuMaia SanduMinisterul Sănătății
Comments (0)
Add Comment