VIDEO/ Creștere alarmantă a cazurilor de infectare cu virusul COVID-19, la Bălți

Creștere alarmantă a cazurilor de infectare cu virusul COVID-19, la Bălți. Doar pe parcursul ultimei săptămâni au fost înregistrate 70 de cazuri, inclusiv 18 la copii. În același timp, medicii declară că procesul de vaccinare decurge foarte lent, transmite TV Nord.

ELENA TUREAC, șefa Secției Controlul maladiilor transmisibile, CSP Bălți: „Pe parcursul săptămânii au fost înregistrate 20 de cazuri, inclusiv 9 cazuri au fost înregistrate la copii până la 17 ani. Ultima săptămână au fost înregistrate 70 de cazuri, inclusiv 18 la copii. Vaccinarea merge foarte lent acum. Noi vaccinăm numai oameni care pleacă peste hotare, restul nu se adresează.”

ANDREEA GALICI, ofițer de presă la Spitalul din Bălți: „La Spitalul Clinic Bălți, se înregistrează o creștere a bolnavilor internați cu Covid. În prezent, în secția Boli infecțioase sunt 39 de pacienți, dintre care 17 copii. Menționăm că starea lor de sănătate este satisfăcătoare și primesc toată asistența medicală necesară.”

Totuși, mai mulți locuitori din nordul țării spun că nu le este frică de acest virus, deoarece îl asociază cu o simplă răceală.

„Chiar am auzit și deja au început cu măști să fie prin Unitatea Primiri Urgente. Eu mă gândesc că este o creștere a cazurilor și de la praf, căldura care este acum.”

„Cel puțin la locul de muncă vin anumite notificări în privința acestui lucru, dar personal nu m-am confruntat cu acesta.”

„Cred că e ceva normal, e o răceală simplă cum era înainte, deja ne-am acomodat cu ideea că este Covid. O mare parte din populație e vaccinată și deja au o rezistență, cred că, față de virusul acesta și mă gândesc că nu poate să revină așa un val puternic cum a fost.”

„După atâta timp, din 2019 deja 5 ani au trecut, eu nu mai cred în acesta. Nimeni în ultimul timp nu se plânge de acest lucru. Cel puțin din cei pe care îi cunosc nu s-au îmbolnăvit.”

În Republica Moldova, săptămâna trecută au fost înregistrate peste două mii de cazuri de COVID-19. În acest context, medicii recomandă evitarea locurilor aglomerate, dezinfectarea frecventă a mâinilor, menținerea igienei respiratorii și aerisirea spațiilor închise.

 

BălțiCOVID-19virus
Comments (0)
Add Comment