VIDEO/ Drumul spre Paris: Anastasa Nichita, de la greutăți și lipsa banilor la CAMPIOANĂ MONDIALĂ

În primul episod al seriei documentare Drumul spre Paris, telespectatorii sunt invitați să descopere povestea fascinantă și controversată a campioanei mondiale Anastasia Nichita. Acest episod povestește nu numai despre triumfurile sportive ale acesteia, ci și despre dramele personale care i-au modelat caracterul și determinarea.

Greutățile copilăriei și lipsa banilor au inspirat-o pe Anastasia Nichita să lupte pentru visurile ei – atât la propriu, cât și la figurat. Potrivit acesteia, ea a fost crescută de bunica ei, iar fratele ei a încurajat-o să facă wrestling. Sărăcia este o altă amintire tristă pentru Anastasia. După ce a văzut că există o remunerație decentă în sport, ea a ajuns la concluzia că un hobby poate deveni și o profesie.

Când eram tânără, eram ambițioasă, mereu am vrut să câștig, să fiu prima. În plus, aveam mari dificultăți financiare. Erau momente în care se dădeau bani ca premiu la concursuri. De multe ori voiam doar să câștig pentru a primi bani. Atunci mi-am dat seama că poți să câștigi bani din sport și să-ți ajuți familia”.

Pe lângă aceste drame personale, filmul prezintă intensitatea ultimelor șase luni de pregătire pentru Jocurile Olimpice de la Paris. În mijlocul antrenamentelor extenuante, Anastasia găsește alinare și sprijin într-un cerc de prieteni apropiați, un logodnic devotat și un antrenor care o încurajează la fiecare pas.

Episodul culminează cu accidentarea gravă suferită de Anastasia la Campionatele Europene de la București, când și-a rupt o coastă. În ciuda durerii insuportabile, ea continuă să lupte, dând dovadă de o mare forță mentală și fizică. Aceste episoade dramatice subliniază nu numai determinarea ei, ci și tensiunea constantă cu care atleta se confruntă pe drumul ei spre glorie.
„Drumul spre Paris” este difuzat săptămânal pe YouTube începând cu 5 iulie. Proiectul este susținut de USAID MOLDOVA. Producția serialului a durat cinci luni și a fost realizată de casa de producție Six Points Media.
Comments (0)
Add Comment