VIDEO/ Dumitru Alaiba și Rodica Iordanov au depus jurământul de investire în noile funcții

Moldova are un nou ministru al Economiei și un nou ministru al Agriculturii. Mai exact, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Dumitru Alaiba și secretara de stat al ministerului Mediului, Rodica Iordanov au depus astăzi jurământul în calitate de miniștri.

Tradițional, la eveniment au fost prezente președintele Maia Sandu și premierul Natalia Gavrilița.

„Jur să-mi dăruiesc toată puterea și priceperea propășirii Republicii Moldova, să respect Constituția și legile țării, să apar democrația, drepturile și libertățile fundamentale ale omului, suveranitatea, independența, unitatea și integritatea teritorială a Moldovei”, a spus Dumitru Alaiba.

Aceeași procedură a fost urmată și de Rodica Iordanov, noul ministru al Mediului, care la fel ca Dumitru Alaiba, a evitat să sărute drapelul țării.

La rândul său, președintele Maia Sandu a ținut să declare în cadrul ceremoniei oficiale că noilor miniști nu le este ușor să-și asume instituții aproape nefuncționale, iar toate schimbările trebuie făcute la timp.

Este o vorbă „Omul potrivit la locul potrivit”(…) Aștept acțiuni curajoase și prompte”, a menționat Maia Sandu.

În aceeași ordine de idei, premierul țării, Natalia Gavrilița a spus că acum este nevoie de o reanimare și accelerare a acțiunilor guvernului în mai multe domenii.

„Este nevoie de atenție pe câteva sectoare cheie pentru ca să trecem cu bine de această iarnă”, a relatat Natalia Gavrilița.

Amintim că Sergiu Gaibu și-a dat ieri demisia din funcția de ministru al Economiei, în timp ce fotoliul de ministru al Mediului a fost vacant timp de mai multe luni, după ce Iuliana Cantaragiu și-a dat demisia în luna septembrie.

Dumitru AlaibaMaia SanduNatalia GavrilițaRodica Iordanov
Comments (0)
Add Comment