VIDEO/ Explozie într-o gospodărie la Hâncești: Au fost afectate o construcție auxiliară, geamurile și tavanul casei de locuit

O deflagrație s-a produs în seara zilei de 18 ianuarie, într-o gospodărie din localitatea Cărpineni, raionul Hâncești. Explozia a afectat o construcție auxiliară cu suprafața de 28 metri pătrați, dar și gemurile și tavanul casei de locuit.

Potrivit IGSU, primele cercetări efectuate la fața locului de specialiști au stabilit că deflagrația a avut loc în urma unei scurgeri de gaz de la o butelie de tip propan butan conectată la un aragaz. Instalația se afla în blocul sanitar al gospodăriei, iar din cauza unei defecțiuni, gazul acumulat a produs explozia.

În timpul incidentului în casă se aflau două persoane, un bărbat și o femeie, care însă nu au avut de suferit. La fața locului au intervenit două echipaje de pompieri, care au reușit să mai evacueze din interiorul gospodăriei alte două butelii, una dintre care era conectată la o coloană de gaz.

Circumstanțele cazului se stabilesc.

În acest sens, pentru prevenirea situațiilor de risc, pompierii reamintesc despre regulile de preîntâmpinare a situațiilor excepționale legate de sursele de încălzire printr-un spot social lansat anterior.

HânceștiIGSU
Comments (0)
Add Comment