VIDEO/ Explozii în centrul Kievului: Mașini aruncate în aer, clădiri avariate și poduri distruse

Mai multe explozii s-au produs luni dimineață în centrul Kievului, a anunțat primarul orașului, Vitali Klitschko. Există victime în urma exploziilor, potrivit serviciilor de urgență din Ucraina citate de Suspilne, transmite Reuters.

Matthew Luxmoore, corespondentul The Wallstreet Journal la Kiev, scrie pe Twitter că parcul Shevchenko din centrul Kievului a fost lovit, un loc care de obicei este aglomerat.

Potrivit presei străine, la una dintre cele mai aglomerate intersecții din Kiev se poate vedea un crater uriaș, mașini care au fost aruncate în aer, clădiri avariate, iar lucrătorii de la serviciile de urgență care se aflau la fața locului.

Trupe ale Gărzii Naționale în echipament de luptă complet și cu puști de asalt erau în fața unei clădiri a sindicatului din educație.

La rândul său, Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a declarat luni dimineață că există „mai mulți morți și răniți” în urma atacurile asupra mai multor orașe din Ucraina. Explozii s-au auzit lunit dimineață și în centrul și vestul Ucrainei, în orașele Lviv, Ternopil,Jîtomîr și Dnipro, potrivit presei ucrainene.

Atacul cu rachete asupra capitalei ucrainene a fost surprins în direct de corespondentul BBC, Hugo Bachega, care relata pentru postul de televiziune britanic, în timp ce în Kiev se auzea sunetul rachetelor.

De asemenea, Associated Press a relatat că explozii mari au fost auzite la Kiev, în urma sunetului rachetelor care se apropiau, potrivit The Guardian.

KievRăzboiUcraina
Comments (0)
Add Comment