VIDEO/ Grădinița nr.2 din Căușeni și-a suspendat temporar activitatea. Urmează să fie reabilitată fațada și acoperișul

Grădinița nr.2 din orașul Căușeni și-a suspendat activitatea pentru trei săptămâni. Potrivit administratorilor instituției, măsura a fost luată în contexul lucrărilor de reparație capitală. În această perioadă, părinții vor fi nevoiți să transfere copiii în alte instituții preșcolare sau să le lase în grija celor apropiați, transmite Studi0-L

„Activitatea instituției noastre este sistată din data de 12 august 2024, timp de trei săptămâni, până pe data de 31 august. Pe data de 2 septembrie, noi vom relua activitatea instituției. Pe această perioadă s-a discutat cu părinții, cu fiecare în parte de către doamnele educatoare. S-a luat în calcul fiecare situația a fiecărui copil și a fiecărui părinte. Toate instituțiile preșcolare din oraș și-au oferit ajutorul de a lua acei copii care sunt ambii părinți încadrați în câmpul muncii. Sperăm și mai departe ca părinții să fie înțelegători, să ne înțeleagă situația creată, deoarece noi am făcut acest pas pentru siguranța copiilor.”

În acest context, unii părinți au decis să își transfere copiii în alte grădinițe, în timp ce alții au optat să îi lase în grija bunicilor.

„Îl ducem la altă grădiniță temporar. Grădinița nr.1”

„Părinții o să iasă din încurcătură.”

„ – Acasă. – O să rămână cu tine acasă? – Da. – Este o problemă pentru voi? – Nu.”

„Plecăm la odihnă. Stăm în concediu, plecăm la odihnă. Mai mult timp cu el. Se închid toate blocurile, toate intrările în grădiniță și îi foarte mare risc ca copiilor să i se permită să intre și de asta se închid. De asta suntem nevoiți ca să fie închisă.”

„Cu buneii acasă. Bunelul lucrează, bunica acasă. Reparație, am înțeles și iată ni se schimbă acoperișul și trebuie de vopsit, revopsit, mă rog.”

„O să-l lăsăm sau acasă sau la lucru. La noi la lucru, de exemplu, este cameră pentru copii și asta ne ajută foarte mult. Alții nu știu deja. Sunt mulți care se vor duce cu copiii în alte grădinițe că lucrăm toți până la cinci, care până târziu și nu vom avea timp.”

Începând din primăvara acestui an, Grădinița nr. 2 din Căușeni beneficiază de lucrări de reparație capitală. Lucrările includ reabilitarea fațadei și a acoperișului. Potrivit autorităților din Căușeni, costul total al lucrărilor este de aproximativ șapte milioane de lei.

 

CăușeniGrădinițăreabilitare
Comments (0)
Add Comment