VIDEO// Grosu: „La mulți ani, Limba Română”

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a venit dis-de-dimineață cu un mesaj de felicitare în adresa cetățenilor, care vorbesc limba română, cu prilejul sărbătorii „Ziua Limbii Române”, care este marcată anual la data de 31 august, ultima zi de vară.

Igor Grosu afirmă că, limba române ne definește ca neam, ca popor, fapt pentru care le mulțumește celora care vorbesc românește și păstrează aceste valori.

„Astăzi, 31 august sărbătorim Ziua Limbii Române. Limbă care ne definește, ne afirmă identitatea, dar și ne definește. Vreau să aduc sincere mulțumiri și felicitări celor care vorbesc și păstrează graiul românesc. Mă bucur să aud când cetățenii noștri aflați peste hotare le vorbesc copiilor în limba română. Le citesc povești sau poezii sau ascultă cântece în română”, se arată în adresarea lui Grosu.

Totodată, președintele Legislativului îndeamnă cetățenii să fie mândri că vorbesc limba română, metodă prin care ne putem respecta valorile naționale.

„Eu îmi doresc ca la 30 de ani de independență să fim mândri că vorbim românește. Doar așa vom putea să ne respectăm și să ne respectăm valorile noastre naționale. La mulți ani Limbii Române și vorbitorilor ei, astăzi și în fiecare zi”, conchide mesajul Igor Grosu.

La 31 august 1989, Sovietul Suprem al RSS Moldoveneşti a adoptat Legea prin care decreta limba moldovenească drept limbă de stat. Totodată, o altă lege stipula renunţarea la grafia chirilică şi revenirea la alfabetul latin, ambele acte legislative menționând explicit faptul că limba moldovenească este identică cu limba română.

Sursa: Realitatea.md

Comments (0)
Add Comment