VIDEO/ Igor Dodon, despre protestul desfășurat ieri în capitală: „Toată lumea trebuie să se unească împotriva acestui regim”

Am urmărit protestul de ieri. Cei care ați luat parte la manifestație, în ciuda intimidărilor și a încercărilor de a împiedica organizarea, sunteți grozavi. Cu acest mesaj a venit ex-Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, care a ținut să ofere câteva comentarii pentru presă, referitor la protestul organizat ieri în Chișinău, la sediul Președinției, unde mii de oameni au cerut demisia Președintelui Maia Sandu și au montat corturi în fața instituției.

Dodon a ținut să menționeze că nu a putut lua parte la manifestația de ieri din motiv că se află în continuare sub arest la domiciliu, fiind învinuit într-un dosar intentat pe patru capete de acuzare, inclusiv pentru îmbogăţire ilicită şi trădare de patrie.

„Vreau să reamintesc că în urmă cu 7 ani, tot în septembrie, am instalat „Orășelul Victoriei” în fața parlamentului, datorită căruia am reușit în sfârșit să dăm o lovitură zdrobitoare lui Plahotniuc. Așadar, consider corect ce se întâmplă acum în fața clădirii legislativului și cred că acei oameni care sunt cazați în corturi trebuie sprijiniți”, a precizat Dodon.

Cât despre socialiști, Dodon a relatat că i-a fost interzis să comunice cu ei, însă aceștia s-ar conduce după propria agendă care în opinia fostului șef de stat, este cea mai potrivită.

„Îi îndemn să fie activi, pentru că acesta este cel mai puternic partid din țară, pe care, așa cum am spus mai devreme, se va baza viitorul guvern.

Sunt sigur că toată lumea trebuie să se unească împotriva acestui regim. Acum trebuie să facem tot posibilul pentru a salva Moldova”, a conchis Igor Dodon.

Amintim că, participanții la protestul de duminică, 18 septembrie, din fața Președinției și Parlamentului au instalat corturi, pentru a protesta în regim non-stop. Zona a fost denumită generic „Orășelul Schimbării”. Până în prezent, au fost instalate 120 de corturi. Oamenii susțin că vor protesta până când actuala guvernare își va da demisia și vor fi organizate alegeri parlamentare și prezidențiale anticipate.
Igor DodonProtestPSRM
Comments (0)
Add Comment