VIDEO/ Igor Dodon: „Ne așteaptă cea mai grea iarnă din istoria modernă a Republicii Moldova”

Din păcate, ne așteaptă cea mai grea iarnă din istoria modernă a Republicii Moldova. De acest fapt se arată convins Igor Dodon, ex-Președintele Republicii Moldova și fostul lider al Partidului Socialiștilor.

Într-un interviu acordat pentru GRT, fostul șef de stat a ținut să accentueze că actuala conducere a țării trebuie să ia măsuri urgente pe cel puțin 3 fronturi.

„1. Sprijinul populației. Mă bucur că guvernul a auzit despre ce vorbeam în luna iulie și a alocat 1.500 de lei pensionarilor, a mărit cuantumul ajutorului pentru familiile cu venituri mici, dar acest lucru nu este suficient. Este nevoie urgent să se elaboreze măsuri suplimentare: la 1 octombrie, să se indexeze pensiile cu cel puțin 25% (pentru cei care le au până la 4-5 mii de lei), să se majoreze veniturile angajaților de stat, să se gândească la sprijin suplimentar pentru familiile cu copii.

2. Energie. Tariful la gaze în Moldova ar putea ajunge la iarnă, la 35-40 de lei. Cred că conducerea ar trebui să urmeze exemplul unor țări, inclusiv din UE, și să stabilească un plafon tarifar: 10-12 lei pentru populație la gaz și nu mai mult de 1,5 lei la electricitate, iar diferența să fie acoperită de stat. Autoritățile să ia banii pentru asta de la curatorii lor occidentali, care le-au interzis să meargă la negocieri în Rusia.

3. Asistență agenților economici”, a menționat Igor Dodon.

Guvernul PASIgor Dodon
Comments (0)
Add Comment