VIDEO/ Ilan Șor nu renunță la „MoldovaLand”. Formațiunea sa adună semnături

Ilan Șor nu renunță la MoldovaLand. Formațiunea sa, Partidul Șor, a anunțat astăzi că vor aduna semnături pentru a cere dreptul să construiască, pe terenul fostului Stadion Republican, un parc de distracții pentru copii – „MoldovaLand”.

Membri și simpatizanți ai formațiunii s-au adunat în fața porților fostui Stadion, unde au criticat decizia autorităților de a da, printr-un contract, terenul în posesia Statelor Unite, pentru a construi acolo un nou sediu al ambasadei.

(Ilan Șor)

„Știți că, un an în urmă, am venit cu o inițiativă privind restabilirea și crearea, în acest loc, a unui parc pentru copii, după modelul celui din Orhei. Ceea ce face astăzi guvernarea este să îndrepte oamenii împotriva Statelor Unite”.

Ilan Șor a îndemnat conducerea să-și revizuiască decizia.

Terenul fostului Stadion Republican ar urma să ajungă oficial în posesia Ambasadei Statelor Unite ale Americii, care intenționează să își construiască pe acest teritoriu un sediu nou. Agenția Proprietății Publice a inițiat procedura de vânzare a celor circa 5 hectare de pământ ale fostului stadion.

Terenul va trece, astfel, din proprietate publică în proprietate privată. APP urmează să determine valoarea terenului de proprietate a statului.

Comments (0)
Add Comment