VIDEO/ În Germania și Olanda, mai mulți imigranți din Kârgâstan, Tadjikistan și Turkmenistan au fost reținuți, fiind suspectați de terorism

În Germania și Țările de Jos, nouă imigranți din țări din Asia Centrală au fost reținuți sub acuzația de terorism. Potrivit anchetatorilor, ei pregăteau atacuri în Germania și strângeau bani pentru activitățile grupării teroriste Statul Islamic. Potrivit acestor date, suspecții au menținut contactul cu islamiști aflați în Afganistan și în țările învecinate.

(Herbert Reul, Ministrul de Interne al Renaniei)

„Acești oameni au ajuns în Germania la scurt timp după ce războiul din Ucraina a început, în primăvara anului 2022. Vedem, din păcate, că printre numărul colosal de oameni care fug de război și caută azil, se numără oi negre, dar asta indică și faptul că serviciile noastre de informații sunt vigilente și țin situația sub control”.

Au fost reținuți cetățeni din Turkmenistan, Kârgâzstan și Tadjikistan, cu vârsta cuprinsă între 20 și 46 de ani. Potrivit anchetatorilor, aceștia au primit deja instrucțiuni de la curatori pentru a efectua atacul și au început pregătirile, dar detaliile concrete nu au fost încă elaborate. Parchetul a considerat situația suficient de gravă pentru a întrerupe activitățile grupării și a reține presupușii membri ai acestuia.

Comments (0)
Add Comment