VIDEO/ Inițiativă pentru a obliga Guvernul să achite integral facturile

Mișcarea Pentru Popor, care a reunit mai multe formațiuni politice, asociații obștești și aleși locali, anunță inițierea colectării semnăturilor din partea cetățenilor țării pentru a obliga guvernul să plătească integral facturile la energia electrică, termică și gazele naturale consumate pentru perioada decembrie 2022 – februarie 2023.

O declarație în acest sens a fost prezentată, astăzi, de deputata Partidului ȘOR, Marina Tauber, în cadrul unei conferință de presă susținută de grupul de inițiativă al Mișcării Pentru Popor.

Mai mult, aceasta a ținut să invite membrii cabinetului de miniștri, inclusiv reprezentanți ai altor partide politice, să se alăture mișcării nou-create, pentru a apăra interesele și a soluționa problemele cetățenilor.

„Vă invităm, stimați reprezentanți ai diferitor forțe politice, să vă alăturați acestei declarații și în primul rând acestei inițiative care va fi o salvare adevărată pentru Republica Moldova”, a spus Marina Tauber.

La rândul său, membrul Partidului PACE, Denis Roșca, a lansat un apel către intelectuali și tineri să fie cât mai aproape de politică și să se implice cât mai mult pentru a scoate țara din sărăcie.

„Oameni buni, este timpul să vă implicați. Este timpul ca dvs. să vă luați responsabilitate pentru ceea ce se întâmplă în Republica Moldova. Atitudinea de a păstra distanța față de țară a adus la guvernare o echipă de oameni necompetenți, care nu se descurcă, dar are o capacitate foarte bună de a lua credite”, a menționat Denis Roșca.

Potrivit acestuia, în anul 2022, guvernarea s-ar fi împrumut cu 26 de miliarde de lei. Iar în întreaga perioada de mandat, executivul ar planifica să i-a credite mai mult decât Moldova a luat în timp de 28 de ani.

În cadrul conferinței, reprezentanții grupului de inițiativă au mai precizat că Mișcarea Pentru Popor este una apolitică, iar acțiunile privind colectarea semnăturilor de la cetățeni ar urma să fie demarate începând cu ziua de luni, 6 februarie.

Denis RoșcaGuvernMarina TauberMișcarea Pentru PoporPACEPartidul ȘOR
Comments (0)
Add Comment